Какво се случи до този час?  За по-малко от осем минути

...
Какво се случи до този час? 
За по-малко от осем минути
Коментари Харесай

Склонни ли сте на носталгичен вот при връщане на НДСВ в политиката?

Какво се случи до този час? 

За по-малко от осем минути Комисията по защита в Народното събрание одобри на второ четене законопроекта за ратификация на съглашението за даване на военна помощ сред България и Украйна. " За " гласоподаваха 13 депутати, двама - " срещу ", а един - " въздържал се ". Към момента описът, направен от Министерството на защитата, остава засекретен, въпреки в общественото пространство да стана ясно, че ще предоставим на Киев леки стрелкови оръжия и муниции. 

Етническите сърби в Северно Косово не престават да блокират основните пътища в региона. На пунктовете Бърняк и Ярине не може да се премине даже пешком, оповестява сръбската национална телевизия РТС. Училищата в региона са затворени. Всичко това е в символ на митинг против ареста на някогашния служител на реда Деян Пантич. Той, дружно с други служители на реда, подаде оставка, а след това бе задържан по обвиняване, че е взел участие в организирането и нападението против полицията преди няколко дни. Косовската полиция ускори предходната седмица наличието си в четирите общини на Северно Косово, където живеят най-вече етнически сърби. Напрежението там се изостри поради плануваните на 18 декември предварителни локални избори. На фона на тази обстановка президентката на Косово Вьоса Османи ги отсрочи за 23 април. Избори би трябвало да бъдат създадени, защото през ноември представителите на етническите сърби напуснаха постовете си в косовските институции в символ на митинг против решението на държавното управление в Прищина да смени сръбските регистрационни номера на колите с косовски, напомня Българска телеграфна агенция. Сръбски депутати, прокурори и полицейски чиновници се отхвърлиха от постовете си в локалната власт. 

Три национални върха усъвършенстваха българските плувци в първия ден на Световното състезание в дребен басейн в Мелбърн, Австралия, съобщи " Корнер ". Щафетата на 4 по 100 метра свободен жанр влезе в топ 10 на света с доста мощно достижение от три минути и 12 секунди, което е нов народен връх. Българският квартет Дениел Нанков, Йосиф Миладинов, Антъни Иванов и Калоян Братанов смъкна близо 8 секунди от досегашното върхово достижение. На първи пост 19-годишният Нанков сложи нов народен връх на 100 метра свободен жанр с 47 секунди и 81 стотни и стана първият под границата от 48 секунди в 25-метров басейн. Калоян Братанов усъвършенства личния народен връх на 200 метра съчетано с време минута и 54 секунди и приключи 14-и в сериите, като малко не му доближи за влизане във финала.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

 

А какво ще кажете за това?

Национална движение „Симеон Втори" се връща в политиката с всички нужни стъпки - това разгласи в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия проф. Огнян Герджиков. По думите на някогашния ръководител на Народното събрание и част от Национална движение „Симеон Втори", решението е било взето поради вакуума, който следили в политическото пространство. През декември придвижването е имало народен съвет, а през януари ще се организира и конгрес. На него ще се реши кой ще оглави придвижването, както и дали да се поканят разнообразни обединения, които преди време са се отделили от Национална движение „Симеон Втори".  " Ще има и нови лица, научих, че по места към този момент има искащи да се записват в Национална движение „Симеон Втори", има възвръщане на доверието и хубавите мемоари ", означи проф. Герджиков, който чака това " да обърне тренда на политическия живот ". И добави: " Ще създадем по този начин, че да имаме подготвеност за предварителни избори ".

Ето за какво ви питаме: 



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР